Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Rusia, ATENȚIONATĂ să înceteze presiunile asupra școlilor din Transnistria

10 iun. 2014,, 13:06   Societate
4504 4
Foto: basilica.ro
Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a cerut Federației Ruse să stopeze încălcarea dreptului la educație în regiunea transnistreană, notează Asociația Promo-LEX.

Reprezentanții Comitetului și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu actele de intimidare și presiune exercitate asupra școlilor cu predare în grafia latină din stînga Nistrului. În acest sens, instituția a somat autoritățile ruse să ia măsurile necesare pentru a pune capăt încălcării dreptului la educație al reclamanților.

Comitetul a cerut Rusiei să prezinte în termen de o lună informații despre felul în care intenționează să garanteze că școlile cu predare în grafie latină vor continua să funcționeze în anul școlar 2014/2015.Totodată, Comitetul de Miniștri insistă ca autoritățile ruse să plătească reclamanților despăgubirile stabilite de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Amintim că în 2012, Rusia a fost condamnată la CEDO pentru încălcarea dreptului la educație în regiunea transnistreană, fiind obligată să achite reclamanților peste un milion de euro. Plîngerile au fost depuse la CEDO în 2004, de un grup de părinţi, elevi şi profesori din stînga Nistrului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?