X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Igor Corman mizează pe creşterea investiţiilor din Italia în Moldova (FOTO)

10 iun. 2014,, 12:34   Societate
4046 2
Foto: parlament.md
Pentru consolidarea relaţiilor comercial-economice între Moldova şi Italia trebuie promovate proiecte de sporire a investiţiilor italiene, consideră preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează Serviciul de presă al legislativului, spicherul a făcut o declarație în acest sens luni, la întrevederea de la Roma cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Laura Boldrini, şi preşedintele Senatului, Pietro Grasso. Părţile au discutat relaţiile bilaterale şi agenda europeană a Moldovei, în preajma preluării, la 1 iulie, de Italia a preşedinţiei UE.

Potrivit spuselor lui Igor Corman, obiectivul principal al autorităţilor de la Chişinău este menţinerea stabilităţii în ţară şi continuarea parcursului ei european. Preşedintele legislativului moldovean a spus că actuala guvernare va depune toate eforturile pentru a ratifica Acordul de asociere RM-UE pînă la finele sesiunii primăvară-vară a Parlamentului, solicitînd autorităţilor italiene la fel să ia măsuri pentru ratificarea documentului.

Spicherul a exprimat dorinţa Moldovei de a încheia acordului bilateral privind cooperarea în domeniul securităţii sociale şi implementarea acordului ce vizează migraţia de muncă, mulţumind Italiei pentru implicarea în vederea integrării cetăţenilor moldoveni în piaţa muncii şi în societatea italiană.

Reprezentanţii celor două camere ale Parlamentului Italiei s-au pronunţat în favoarea aprofundării şi diversificării cooperării între Republica Moldova şi Italia, în special între parlamentele celor două ţări şi comisiile de profil.

Potrivit lui Grasso, "Republica Moldova are o importanţă strategică pentru menţinerea echilibrului în această regiune a Europei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?