X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

SUA vor aloca în acest an Moldovei asistență financiară în mărime de 31 de milioane de dolari

10 iun. 2014,, 11:00   Economie
3337 3
Foto: agerpres.ro
Republica Moldova va beneficia în acest an din partea SUA de asistență financiară în mărime totală de 31 de milioane de dolari, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Casei Albe.

Potrivit sursei citate, vicepreședintele SUA, Joseph Biden, în cadrul întrevederii cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care a avut loc pe 7 iunie, a declarat că Washingtonul va oferi Moldovei asistență financiară suplimentară în mărime de 8 milioane de dolari pentru susținerea vectorului european și atenuarea vulnerabilităților față de presiunile externe.

Casa Albă a anunțat că noul pachet de asistență financiară va suplimenta suma de 2,7 milioane de dolari, anunțată pe 3 martie, care va fi oferită Moldovei pentru sporirea eficienței de producție și a competitivității în perspectiva accederii mărfurilor moldovenești pe piața europeană. În comunicat se subliniază că Moldova depune eforturi importante pentru edificarea institutelor democratice și a unei economii prospere, pentru asigurarea suveranității și securității țării, iar SUA vor susține aceste eforturi prin asistența financiară respectivă.

Avînd în vedere că Moldova se pregătește să semneze pe 27 iunie 2014 Acordul de asociere și Acordul de liber schimb aprofundat și cuprinzător cu Uniunea Europeană, Statele Unite prevăd programe speciale pentru a ajuta Moldova să avanseze pe calea integrării europene. Din anul 1992, SUA au oferit Moldovei asistență în mărime de circa 1,2 miliarde de dolari, inclusiv 262 de milioane de dolari pentru realizarea Programului „Compact” al corporației americane „Provocările Mileniului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?