Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

SUA vor aloca suplimentar Moldovei 8 milioane de dolari pentru mediatizarea vectorului proeuropean

9 iun. 2014,, 12:00   Economie
4546 3
Foto: bloomberg.com
SUA vor aloca suplimentar Republicii Moldova 8 milioane de dolari pentru mediatizarea vectorului proeuropean al țării. Declarația aparține vicepreședintelui american Joseph Biden și a fost făcută în cadrul întrevederii cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la Kiev, unde oficialii au participat la inaugurarea președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, informează NOI.md.

În cadrul întrevederii a fost făcut un schimb de păreri despre situația regională, inclusiv cea din Republica Moldova, și au fost discutate proiectele comune de pe agenda bilaterală.

Nicolae Timofti i-a mulțumit vicepreședintelui american pentru sprijinul constant și consistent pe care SUA îl acordă țării noastre. Șeful statului a subliniat că proiectele finanțate de SUA, de susținere a democrației și de infrastructură, sînt extrem de apreciate în Republica Moldova.

Referindu-se la cursul de integrare europeană, Nicolae Timofti a subliniat că Republica Moldova rămîne ferm angajată în acest proces, urmînd să semneze, la sfîrșitul lunii curente, Acordul de asociere și de liber schimb cu Uniunea Europeană. Nicolae Timofti a spus că autoritățile de la Chișinău vor continua să acorde prioritate domeniului justiției, combaterii corupției și îmbunătățirii climatului investițional și de afaceri, necesar păstrării tendințelor de creștere economică.

La rîndul său, Joseph Biden a declarat că Statele Unite încurajează Republica Moldova să continue politica de integrare europeană care „va aduce țării noastre stabilitate și va crea condiții de creștere economică”. În același timp, Joseph Biden a spus că autoritățile de la Chișinău ar trebui să întreprindă acțiuni concrete de consolidare a instituțiilor publice și în special să combată corupția. Oficialul american a dat asigurări că SUA vor acorda toată asistența necesară Republicii Moldova pentru ca să se înregistreze rezultate în aceste privințe.

Vicepreședintele american a spus că este încrezător că cetățenii Republicii Moldova vor putea să își atingă obiectivele pe care le au în față în prezent. „Aveți oameni capabili, care vor să muncească”, a spus Joseph Biden, amintind discuțiile pe care le-a purtat cu tineri moldoveni în timpul vizitei sale oficiale în Moldova, în anul 2011.

Președintele Nicolae Timofti a apreciat acea vizită ca pe una memorabilă și l-a invitat pe Joseph Biden să viziteze din nou Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?