X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Gheorghe Șalaru: Motivele demisiei mele sînt neîntemeiate

5 iun. 2014,, 15:29   Politică
5356 1
Foto: timpul.md
„Consider că argumentele pentru demisia mea sînt neobiective și neîntemeiate. Cît privește motivul adevărat, conotația politică a celor întîmplate, adresați-vă liderului formațiunii, Ion Hadârcă, eu nu voi comenta situația”, a declarat pentru NOI.md Gheorghe Șalaru, care a fost eliberat din funcția de ministru al Mediului.

„Sînt acuzat că nu am fost în stare să valorific mijloacele financiare alocate pentru instalarea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în localitățile din Moldova. Conform strategiei adoptate încă în anul 2007, noi urma să valorificăm anual cîte un miliard de lei pentru asigurarea aprovizionării cu apă potabilă și canalizare. Noua strategie a fost adoptată în acest an. Însă noi am valorificat, ținînd cont de alocările de la donatori și din Fondul ecologic, nu mai mult de 650 de milioane de lei. Nu e vina noastră că a ieșit așa”, consideră Șalaru.

Potrivit interlocutorului, „banii pentru realizarea acestui program au fost transferați de partenerii externi în volum deplin, însă o parte din bani au fost alocați de Guvern pentru completarea bugetului și realizarea altor sarcini importante”. „Prin aceasta se explică totul. Noi, din punct de vedere obiectiv, nu am putut asimila un miliard de lei, de aceea, de fiecare dată se micșorau și subvențiile străine în acest sens”, a precizat Șalaru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?