X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

China și-a exprimat o nemulțumire puternică față de Turcia

15 iun. 15:00   Externe
50365 0

China solicită Turciei să anuleze imediat taxele vamale "discriminatorii" impuse mașinilor fabricate în China.

Acest lucru a fost declarat de un reprezentant oficial al Ministerului chinez al Comerțului, transmite agenția de știri Xinhua, relatează haqqin.az.

La 8 iunie, Turcia a anunțat tarife suplimentare de 40% pentru autoturismele importate cu motoare cu combustie internă și pentru mașinile hibride din China, care vor intra în vigoare în 30 de zile. Anterior, țara a impus, de asemenea, taxe suplimentare de import de 40% pentru mașinile electrice chinezești.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că China își exprimă nemulțumirea acută și "se opune cu fermitate impunerii de către Turcia a unor taxe vamale suplimentare la importurile de autoturisme chinezești".

Potrivit acestuia, Turcia "impune taxe vamale suplimentare doar pentru autoturismele din China, ceea ce constituie un tratament discriminatoriu al produselor chinezești, iar astfel de acțiuni sunt contrare principiilor tratamentului națiunii celei mai favorizate". În plus, a subliniat el, aceasta încalcă și normele stabilite de Organizația Mondială a Comerțului.


China "îndeamnă Turcia să ridice imediat măsurile tarifare discriminatorii și să colaboreze cu China pentru a promova dezvoltarea sănătoasă a legăturilor comerciale și economice bilaterale", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Comerțului, adăugând că "vor fi luate toate măsurile necesare pentru a proteja drepturile și interesele legitime ale întreprinderilor chineze".

26
7
4
4
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав