Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

O prevedere a Regulamentului Parlamentului, declarată neconstituțională

4 iun. 2014,, 17:19   Politică
5431 1
Foto: noi.md
Curtea Constituțională a admis parțial sesizările depuse de cîțiva deputați liberali, comuniști și socialiști prin care contestă unele prevederi ale noului Regulament al Parlamentului. Magistrații CC au declarat neconstituțională o singură prevedere, care se referă la faptul că o fracțiune poate solicita numărarea voturilor doar dacă este prezentă în sală.

„Este hilară sau chiar banală prevederea ce ține de numărarea voturilor. Conform redacției vechi, declarate neconstituționale, o fracțiune putea să solicite numărarea voturilor doar dacă era prezentă în sală. Era evident că o fracțiune solicită numărarea voturilor cînd constată că ceilalți prezenți în sală sînt în număr insuficient”, a precizat unul dintre autorii sesizărilor depuse la CC, Valeriu Munteanu.

Precizăm că sesizările pe marginea prevederilor Regulamentului Parlamentului au fost depuse la Curtea Constituțională de către deputații Igor Vremea, Artur Reșetnicov, Igor Dodon, Ion Ceban, Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu și Corina Fusu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?