X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

APEL către Parlament în privința alegerilor

3 iun. 2014,, 12:21   Societate
3857 0
Foto: noi.md
Proiectul de lege privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale trebuie adoptat în regim de urgență, pînă la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Un apel în acest sens a fost lansat astăzi la adresa legislativului de Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte, care se arată îngrijorată de eventualele fraude care pot avea loc la scrutinul din acest an.

Experții atenționează că mai multe partide politice admit ilegalități în desfășurarea campaniei electorale din cauză că sistemul actual de finanțare a campaniilor este unul primitiv, iar legea trebuie îmbunătățită. În opinia lor, autoritățile nu dispun de un mecanism eficient de control al modului în care își desfășoară activitatea partidele.

„Chiar dacă nu avem startul oficial al campaniei, observăm activități care au scopul de promovare a formațiunilor politice. În opinia noastră acest lucru reprezintă o încălcare, dar la acest moment legislația nu este tocmai perfectă și nu există autoritate care să poată controla activitatea partidelor în această perioadă. Avînd în vedere alegerile din toamnă, acest proiect este foarte important, pentru că va asigura o dată în plus securitatea republicii”, a explicat Nicolae Panfil, secretarul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte.

Potrivit reprezentanților ONG-ului, proiectul privind finanțarea partidelor politice prevede sancțiuni aspre pentru acele formațiuni care folosesc resurse financiare venite de peste hotare. În opinia experților instituției, în prezent identificarea finanțatorilor din spatele partidelor politice este practic imposibilă.

Precizăm că proiectul de lege privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale a fost elaborat sub egida Comisiei Electorale Centrale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?