Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Pe teritoriul Portului Giurgiuleşti se încheie construcţia unui depozit nou

2 iun. 2014,, 16:20   Economie
4985 0
Foto: gifp.md
Compania „Iunasistem” finalizează lucrările de construcţie a unui depozit nou cu o suprafaţă de 2300 m2 pe teritoriul business-parcului Portului Liber Internaţional Giurgiuleşti.

Agenţia "Infotag" relatează, cu referire la administraţia portului, că „Iunasistem” este rezident al portului şi beneficiază de avantajele zonei libere în deplină măsură.

Depozitul va începe să funcţioneze în timpul apropiat. Acesta va fi utilizat atît pentru pentru depozitarea materialelor de construcţie, cît şi pentru producerea mărfurilor. Volumul total al investiţiilor în depozit se estimează la $0,5 milioane.

„Ne este plăcut să observăm creşterea şi evoluţia businessului rezidenţilor noştri, datorită oportunităţilor oferite de investitori în business-parcul nostru”, a menţionat preşedintele conducerii companiei „Danube Logistics”, Thomas Moser.

„Danube Logistics” este companie fiică a „Danube Logistics Holding BV”. Este principalul investitor şi operator al portului Giurgiuleşti, precum şi furnizor de servicii logistice multimodale.

Proiectul de construcţie a portului este realizat de compania olandeză „Easeur Holding BV”. Programul investiţional al companiilor sale în Moldova – „Danube Logistics”, „Bemol Retail”, „Bemol Refinery” şi „Bemol Trading” a inclus construcţia unui terminal petrolier, terminal marfar, prima uzină de producere a bioetanolului din Moldova şi 50 de staţii de alimentare. Volumul total al investiţiilor în proiectele holdingului se estimează la $250-270 milioane. Lungimea portului constituie 700 m de la malul Dunării.

Portul Giurgiuleşti a majorat în 2014 volumele de transbordare a mărfurilor în jumătate – pînă la 410,5 mii de tone.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?