Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Agricultorii vor demiterea ministrului Economiei, Valeriu Lazăr

29 mai. 2014,, 12:08   Economie
4384 1
Foto: noi.md
Agricultorii din teritorii le-au cerut conducerilor organizaţiilor lor profesionale să pună problema demiterii ministrului Economiei, Valeriu Lazăr.

Solicitat de agenţia "Infotag", preşedintele Uniunii Republicane „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, a spus că agricultorii din teritorii au fost nemulţumiţi foarte mult de reacţia lui Lazăr la protestul producătorilor agricoli din 28 mai, din faţa sediului Guvernului.

Ministrul Economiei a declarat miercuri seara că la acţiune nu au participat agricultori adevăraţi, pentru că agricultorii adevăraţi în această perioadă a anului se ocupă de activităţi concrete, de lucrări în cîmp.

Slusari susţine că a primit zeci de apeluri telefonice cu cerinţa să pună problema demiterii ministrului Economiei, care nici măcar nu a ieşit din birou ca să discute cu producătorii agricoli despre politica economică şi agrară a statului.

"Eu consider că nimeni în ultimul timp nu a adus un prejudiciu moral atît de enorm Partidului Democrat ca ministrul Lazăr. Cît face cel puţin declaraţia lui în care el s-a arătat nedumerit de ce Uniunea Europeană îi ajută cu subvenţii pe agricultori", a exemplificat Slusari.

Președintele „UniAgroProtect” s-a întrebat cum ministrul, stînd în biroul său, a putut determina cine sînt agricultori adevăraţi şi cine nu?

Slusari l-a mai acuzat pe ministrul Economiei de faptul că nu a fost capabil să rezolve în doi ani problema legată de amendamentele la Legea privind piața produselor petroliere, astfel încît agricultorii să obţină, în sfîşit, dreptul de a importa independent benzină şi motorină direct de la producători.

"Noi am protestat cu drapele ale Republicii Moldova şi ale Uniunii Europene, le-am înaintat autorităţilor revendicări exclusiv economice. În piaţă au fost oameni cu diferite viziuni şi din diferite formaţiuni politice, inclusiv membri ai PDM şi PLDM. Ne-a unit pe toţi aceeaşi idee: o politică agrară bine gîndită şi eficientă", a încheiat Alexandru Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?