X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cît îl va costa pe Tkaciuk lauda lui Voronin

28 mai. 2014,, 17:12   Politică
6751 3
Foto: noi.md
„Nu, categoric, nu”, așa a răspuns în cadrul unui talk-show difuzat de postul „Noroc TV” liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, la întrebarea dacă l-a inclus pe Tkaciuk în lista trădătorilor, relatează NOI.md.

„Eu am spus că ar fi bine ca din parlament să plece cei care au ieșit din toate structurile de partid, dar nu au depus mandatul de deputat. Tkaciuk nu a ieșit de nicăieri, el rămîne membru de partid, dar a depus mandatul de deputat. Acesta este un exemplu pentru cei care stau în parlament după ce au ajuns acolo pe listele comuniștilor. Întreg partidul a depus eforturi ca ei să ajungă în parlament, iar acum ei stau cu o mină serioasă și se fac că nimic nu s-a întîmplat, cu mandatul care în realitate aparține partidului. Eu am vorbit despre aceasta, dar nu despre trădare (a lui Tkaciuk). Nu, nu, nici pe aproape, nu, categoric”, a accentuat principalul comunist al țării.

El l-a lăudat pe Mark Tkaciuk, l-a numit un adevărat bolșevic și luptător și a declarat că nu îl consideră în nici un caz trădător.

Totuși, comunitatea de experți a avut dubii că Voronin, care s-a exprimat puțin măgulitor în primele minute după depunerea mandatului de deputat de către Tkaciuk, va găsi foarte repede nici chiar o justificare pentru prima sa reacție, ci o explicație, contrar opusă opiniei apărute în societate. Precum nu s-au îndoit analiștii politici nici de faptul că gestul principalului ideolog al PCRM-ului poate fi un pas de PR regizat.

Însă, pe neașteptate, unii experți s-au întrebat despre posibilele consecințe pentru Tkaciuk a laudelor lui Voronin.
Ei și-au amintit, în special, laudele lui în adresa liderului PPCD, Iurie Roșca, la finele anului 2005. Făcînd bilanțul, Voronin, printre altele, a menționat „poziția constructivă a vicespicherului Parlamentului Iurie Roșca, care a apreciat situația reală și care a creat fracțiunea proeuropeană”.

„Unde e acum Roșca?”, se întreabă politologii. Și imediat aduc un alt exemplu al consecințelor nefaste a „săruturilor” lui Voronin, cînd în ajunul alegerilor din 2009, el l-a demis pe premierul Vasile Tarlev, care și-a permis să propună măsuri mai radicale pentru îmbunătățirea calității vieții în Moldova. Atunci președintele Voronin l-a decorat pe Tarlev cu Ordinul Republicii și a declarat că „un asemenea om nu va fi uitat, iar colaborarea cu el va continua”.

Totodată, el nu a ezitat să menționeze că „trebuie să aibă obraz și să nu scurgă toată seva din colegul nostru”.

„Unde e acum Tarlev?”, se interesează din nou experții. Și, totodată, menționează că în cadrul aceluiași talk-show, vorbind despre Tkaciuk, Voronin a amintit că „fiecare dintre noi are momente în care se simte obosit, în primul rînd, moral. El, posibil, are nevoie de această pauză. Noi am mai avut cazuri și cu alți oameni. Obosesc, au nevoie de odihnă, și totul e normal”.

„Cît de mult a obosit Tkaciuk și cînd va fi trimis la odihnă?”, și această întrebare și-o pun analiștii politici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?