X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Moldova au fost scoase la vînzare active ale statului, în valoare de circa 900 de milioane de lei

28 mai. 2014,, 12:00   Economie
4970 5
Foto: jandarmeriaardeleana.ro
Agenţia Proprietăţii Publice anunță pentru perioada 30 mai – 18 iulie o nouă rundă de privatizare a proprietății publice de stat, în cadrul căreia la vînzare vor fi scoase active ale statului, în valoare de circa 894,4 milioane de lei, relatează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, în perioada 30 mai – 03 iulie se va desfășura concursul investiţional pentru privatizarea cinematografelor din oraşele Fălești și Leova și complexul patrimonial unic ÎS „Uzina de Bijuterii din Chișinău GIUVAIER”. Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vînzare al bunurilor expuse la concurs investițional, constituie 10,7 milioane de lei. Volumul minim al investiţiilor trebuie să constituie 8,7 milioane de lei, cu realizarea lor în decursul a trei ani.

Totodată, va fi organizat un concurs comercial pentru privatizarea acţiunilor statului din două societăţi pe acţiuni şi 20 de întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice). Preţul total inițial de vînzare constituie 617,13 milioane de lei.

Pe 2 iulie se va desfășura licitaţia cu strigare pentru privatizarea a 9 bunuri, inclusiv 3 complexe patrimoniale unice, 3 complexe de bunuri imobile și 3 construcţii nefinalizate. Preţul iniţial de vînzare a bunurilor expuse la licitaţie „cu strigare” este de circa 54 de milioane de lei. De asemenea, va avea loc o licitaţie cu reducere pentru privatizarea a 5 obiecte nefinalizate din mediul rural la prețul inițial de 2,67 milioane de lei. Avînd în vedere că în cadrul licitației preţul iniţial poate scădea cu pînă la 50%, preţul total de vînzare poate fi estimat la circa 1,34 milioane de lei.

În perioada 15-18 iulie 2014, la Bursa de Valori se vor desfășura licitaţii cu strigare pentru vînzarea acţiunilor proprietate publică de stat din 32 de societăţi pe acţiuni. Suma scontată a mijloacelor financiare, rezultată din expunerea acțiunilor la Bursă, raportată la preţul iniţial de vînzare, constituie 209,9 milioane de lei.

Preţul iniţial de vînzare a bunurilor proprietate de stat care se expun la privatizare în mai-iulie 2014 se estimează la 894,44 milioane de lei. În rezultatul privatizării, de la fiecare tranzacţie în bugetul de stat se achită impozitul privat în mărime de 1%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?