X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

PL și PLR se întrec în sesizări la Curtea Constituțională (DOC)

27 mai. 2014,, 11:29   Politică
4445 1
Foto: protv.md
Reprezentanții Partidului Liberal și cei ai Partidului Liberal Reformator au depus două sesizări similare la Curtea Constituțională, pe marginea statutului de neutralitate al Republicii Moldova, stipulat în articolul 11 din Legea Supremă a statului.

Astfel, după ce ieri, un grup de deputați liberali au anunțat că vor cere Înaltei Curți să vină cu o interpretare a articolului 11 din Constituție, astăzi PLR a adus la cunoștința opiniei publice faptul că a inițiat deja procedura sesizării Curții Constituționale în aceeași problemă pe 23 mai.

„Textul constituţional stabileşte că Republica Moldova proclamă neutralitatea sa permanentă şi nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său. Sensul şi semnificaţia sintagmei «neutralitate permanentă» nu este explicată de Constituţie, iar Curtea Constituţională este unica autoritate abilitată să interpreteze Legea Supremă”, se precizează în comunicatul PLR.

De asemenea, PLR solicită Curții să explice dacă este sau nu compatibilă neutralitatea permanentă cu aflarea forţelor militare ruse pe teritoriul Republicii Moldova, în lipsa acordului expres al autorităților.

Amintim că ieri, deputații Partidului Liberal au depus o sesizare similară la Curtea Constituțională. Liberalii se arată convinși că securitatea Republicii Moldova poate fi asigurată doar prin aderarea Moldovei la NATO.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?