Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Presa: Cum poate fi LOVIT Putin în cel mai DUREROS mod

17 mai. 2014,, 01:15   Externe
11043 31
Foto: inprofunzime.md
SUA și Europa au doar o singură pîrghie împotriva imperialismului lui Putin - sancțiunile economice, scriu într-un articol pentru The Wall Street Journal fostul director al CIA James Woolsey, co-fondator al U.S. Energy Security Council și Anne Korin, consultantul senior al organizației.

"Dar la înghețarea activelor și anularea vizelor amicilor lui Putin Kremlinul răspunde doar printr-u căscat plictisit, iar țările membre NATO și UE practic nu sprijină public astfel de măsuri", - citează inopressa.ru articolul.

Woolsey și Korin propun o altă abordare, care, în opinia lor, "va submina tentativele Rusiei de a atinge dominația regională și, în același timp, va consolida economiile occidentale".

Rusia are un călcîi al lui Ahile - prețul petrolului. "O serie de măsuri de diversificare nesubvenționată a surselor de combustibili pentru transport care ar aduce petrolul de la 117 dolari barilul (preț de care Rusia are nevoie pentru un buget echilibrat) la 60 de dolari și care ar ruina Rusia. Aceasta va aduce beneficii Occidentului, precum Chinei și Indiei", - scriu autorii.

Dar cum cum pot fi reduse prețurile în situația în care cele mai mari rezerve de petrol din lume cu o profitabilitate redusă se află în mîinile OPEC ? Autorii propun o soluție originală: crearea de oportunități pentru concurența între diferite tipuri de carburanți de pe piață. În toate sectoarele în care petrolul concurează cu alte surse de energie, petrolul a pierdut din cota de piață din cauza costurilor ridicate.

Dacă chiar la pompă, consumatorii vor putea alege diferite tipuri de combustibil, va fi posibil așa-numitul "carburant de arbitraj". Potrivit Sloan Automotive Lab, producătorul cheltuie pentru o mașină care poate circula cu diferite tipuri de combustibili ( benzină și diferite tipuri de alcool etilic carburant), "mai puțin de $ 100 – adică mai puțin de jumătate din prețul unei centuri de siguranță".

"Nici acești combustibili, nici vehiculele nu necesită subvenționare", - spun autorii .
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?