Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

UE va oferi Moldovei asistență tehnică în sumă de 130 de milioane de euro

16 mai. 2014,, 11:08   Economie
4029 1
Foto: agerpres.ro
Comisia Europeană susține majorarea importului unor anumite fructe și legume din Moldova pe piața europeană. O declarație în acest sens a fost făcută joi de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în cadrul conferinței de presă comune cu premierul moldovean Iurie Leancă.

Oficialul european a menționat că „acest lucru este foarte important pentru fermierii mici din Moldova. Totodată, Barroso a anunțat că la toamnă Moldova va avea acces deplin garantat pentru vinuri pe piața europeană. Președintele Comisiei Europene a mai comunicat că UE va oferi Moldovei în acest an 130 de milioane de euro în calitate de asistență tehnică. Barroso a amintit că recent Comisia Europeană a adoptat un pachet de 30 de milioane de euro pentru a asigura pregătirea Republicii Moldova pentru pregătirea Acordului de liber schimb aprofundat și cuprinzător cu UE. Oficialul european l-a informat pe Iurie Leancă că UE a satisfăcut solicitarea Moldovei de a majora cotele la export pentru anumite fructe și legume din Republica Moldova pe piața europeană. Această propunere va fi transmisă pentru dezbateri statelor membre ale UE.

Jose Manuel Barroso și Iurie Leancă au semnat un acord de finanțare pentru susținerea sistemului de formare profesională din Republica Moldova în valoare de 35 de milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?