X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Igor Corman: Principala sarcină a Moldovei nu este aderarea la UE, ci prosperitatea cetăţenilor

15 mai. 2014,, 15:25   Societate
3202 7
Foto: noi.md
„Principala sarcină a Moldovei la momentul actual nu este aderarea la Uniunea Europeană, ci prosperitatea cetăţenilor şi a ţării”, consideră preşedintele Parlamentului, Igor Corman. Spicherul și-a exprimat opinia joi, în cadrul conferinţei "Impulsuri noi pentru colaborarea moldo-germană", organizată de ambasada Germaniei la Chişinău, relatează „Infotag”.

"Din conversaţia cu politicienii germani am înţeles că Moldova va adera la UE doar atunci cînd ţările-membre o vor recunoaşte drept una a lor. Încă în 2009 nici nu puteam vorbi despre liberalizarea regimului de vize cu UE. Dacă un demnitar moldovean se decidea să ridice acest subiect, risca să nu discute alte subiecte. Vedem cum s-a schimbat situaţia, cît de mult ne-am schimbat noi pe parcursul ultimilor ani şi considerăm necesar să continuăm cursul spre integrarea europeană", a menţionat Corman.

Potrivit lui, "cînd Uniunea Europeană va percepe Moldova ca pe o parte a sa, atunci va începe numărătoarea inversă pînă la aderarea la organizaţie, astfel ținta se va apropia".

"Germania este mai pragmatică şi mai atentă la declaraţii. Aşa trebuie să fie la o ţară puternică. Dispunem de declaraţiile mai încurajatoare ale ţărilor din regiunea baltică sau Europa de Est. România, apropo, chiar şi mîine este gata să ne accepte în UE, dar Germania are mai multă responsabilitate şi consider că astăzi nu este primordial să ştim data cînd Moldova va adera la UE, ci este important să mergem spre asta, monitorizînd modificările pozitive din ţară şi din viaţa fiecărui cetăţean", a spus spicherul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?