Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Spicherii NB8 au îndemnat societatea civilă din Moldova să contribuie la integrarea europeană a țării

15 mai. 2014,, 10:25   Politică
3455 5
Foto: noi.md
Spicherii statelor baltice şi nordice (NB8) au îndemnat comunitatea academică, tineretul şi societatea civilă din Moldova să participe mai activ la procesul de integrare europeană a ţării. Ei au făcut acest îndemn miercuri, în cadrul întrevederii cu studenţii de la Universitatea de Stat din Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a spus că "Moldova este o ţară norocoasă, deoarece beneficiază de suport din partea ţărilor nordice şi baltice, însă obligaţiunile asumate trebuie îndeplinite şi autorităţile au voinţă politică pentru realizarea acestor planuri".

"Scopul nostru este de a deveni membru cu drepturi depline al UE. Deja pe 27 iunie vom semna Acordul de asociere RM-UE", a menţionat spicherul moldovean.

Şefii parlamentelor Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Suediei, Finlandei, Danemarcei şi Norvegiei au spus că cetăţenii țărilor lor au simţit sporirea nivelului de trai după integrarea în UE şi au propus să se folosească de plusurile în domeniul educaţiei prin intermediul burselor şi a programelor de studii, propuse de organizaţiile europene.

"Posibilitatea trebuie folosită pentru creşterea profesională, după care cunoştinţele obţinute să fie investite în Moldova, deoarece ţara necesită cetăţeni şcoliţi, care iau decizii corecte", au menţionat spicherii.

Studenţilor li s-a explicat că integrarea europeană înseamnă o viaţă mai bună pentru cetăţeni, un stat de drept, valori europene şi stabilitate.

Întrevederea cu studenţii încheie vizita de trei zile în Moldova a şefilor de parlamente NB8, unde a avut loc summitul organizaţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?