Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Pretura sectorului Rîșcani este decisă să facă regulă (VIDEO)

13 mai. 2014,, 17:55   Societate
9063 5
Foto: noi.md
Pretura sectorului Rîșcani din capitală este foarte insistentă în lupta cu construcțiile ilegale. Încă mai stăruie în memorie scandalul legat de demontarea chioșcurilor instalate ilegal pe strada Bulgară, mai jos de Piața Сentrală, iar pretura este cutremurată de un nou scandal din aceeași operă, relatează NOI.md.

De această dată, după mai multe avertizări în privința faptului că intenția proprietarilor unui apartament de la primul etaj al blocului de locuit de pe str. Alecu Russo, 8/1, de a amenaja lîngă apartament o frizerie este ilegală, autoritățile locale au decis să demonteze construcția. De menționat că suprafața ocupată de construcție, la fel ca și obrăznicia proprietarilor, impresionează.

Potrivit specialistului principal din cadrul Preturii Rîșcani, Gheorghe Arhip, „cei care au inițiat construcția nici nu au găsit de cuviință să depună la pretură o cerere pentru a obține autorizație”. „Ei nu pot prezenta niciun document care le-ar permite construcția. Probabil mizau pe protecția cuiva de sus”, a presupus funcționarul.

Gheorghe Arhip a comunicat că încă la etapa pregătirii terenului pentru construcție proprietarii apartamentului au fost avertizați că această activitate este ilegală și vor suporta consecințele respective. Însă proprietarii s-au folosit de minivacanța de sărbătoare și au ridicat rapid carcasa edificiului.

De menționat că Pretura putea elibera autorizația respectivă pentru construcția frizeriei cu acordul tuturor vecinilor de la etajele superioare și dorința acestora de a participa la construcția unor spații suplimentare, pînă la etajul cinci (condiție obligatorie).

Însă acum construcția va fi demolată, materialele de construcție vor fi evacuate și returnate proprietarilor doar după ce aceștia vor achita toate cheltuielile legate de demolare. De altfel, aceștia oricum vor trebui să plătească pentru acest „serviciu” prin decizie de judecată.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?