Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Primăria Chişinăului va aloca 3-3,5 milioane de lei pentru restabilirea apartamentelor distruse de incendiu

13 mai. 2014,, 15:20   Societate
2829 0
Foto: adevarul.ro
Primăria Municipiului Chişinău va aloca 3-3,5 milioane de lei pentru reparaţia blocului cu mansarde din strada Independenţei, 10/2. Decizia respectivă a fost luată marţi, la şedinţa Consiliului Municipal.

Potrivit agenţiei "Infotag", consilierul din partea Partidului Liberal Oleg Cernei a spus că suma exactă va putea fi stabilită numai după ce vor fi obţinute rezultatele expertizei, dar şi după ce va fi estimat prejudiciul cauzat proprietarilor celor 28 de apartamente distruse de incendiu.

Viceprimarul Nistor Grozavu a menţionat că, "potrivit legii, indiferent de varianta propusă de comisiile de profil create pentru investigarea cazului, construcţia trebuie conservată pentru a putea fi reparat acoperişul şi demolaţi pereţii externi ai mansardei. Potrivit lui, acoperişul trebuie reparat astfel ca în continuare să nu existe probleme din cauza vremii proaste.

Consilierul municipal din partea Partidului Comuniştilor Victor Gurău a declarat că mansarda în cauză trebuie lichidată, acoperişul blocului trebuie reparat, precum şi încăperile de utilizare comună.

"Sîntem obligaţi să-i asigurăm pe cetăţeni cu acoperiş deasupra capului în perioada rece a anului, şi această variantă este cea mai bună. Nu ne mai interesează expertiza, ne interesează acoperişul casei", a spus consilierul.

Toţi cei 44 de consilieri municipali prezenţi la şedinţă au votat pentru alocarea finanţelor din fondul de rezervă. Totodată, aleşii locali au votat pentru ca o parte din suma de 3,5 milioane de lei, alocată din fondul de rezervă al municipalităţii, să fie folosită în calitate de ajutor material pentru proprietarii apartamentelor de sub mansardă, care au avut de suferit în urma stingerii incendiului.

Înainte de începerea şedinţei Consiliului Municipal, cîteva zeci de oameni au desfăşurat în faţa Primăriei o acţiune de protest împotriva faptului că Consiliul Municipal Chişinău nu a aprobat o decizie considerată importantă de către manifestanţi. Unul dintre organizatorii acţiunii, reprezentantul organizaţiei „Oraşul meu drag”, Vitalie Voznoi, a spus că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal sînt incluse circa 200 de subiecte, printre care repartizarea oficiilor şi a spaţiilor locative, dar nu sînt incluse subiecte care la direct îi vizează şi pe locuitorii capitalei.

El a menţionat că "90% dintre subiecte sînt aprobate de consilierii municipali în baza unor scheme corupte, iar majoritatea deciziilor de arendare a terenurilor în limita municipiului sînt ilegale".

La 1 mai, mansarda de la etajul cinci al unui bloc din strada Independenţei 10/2 a luat foc. În urma incendiului, 28 de familii au rămas fără apartamente. Iniţial Primăria le-a alocat cîte 10 mii de lei celor rămaşi fără locuinţă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?