X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova a obţinut pentru prima dată medalii de aur la Campionatul Mondial de Coafură (FOTO)

12 mai. 2014,, 15:55   Showbiz
7926 4
Foto: facebook.com/ Matilda Inozemtseva
Republica Moldova a obţinut în premieră medalii de aur la Campionatul Mondial de Coafură, care s-a desfăşurat în luna mai la Frankfurt, Germania.

Preşedinta Asociaţiei Frizerilor din Moldova, Maria Popescu, a menţionat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că în acest an Campionatul s-a desfăşurat sub egida Organizaţiei Mondiale a Coaforilor, printre 1300 de participanţi din 50 de ţări ale lumii, printre care Rusia, China, Germania, Spania, SUA, Ucraina, Armenia, Israel.

"Echipa noastră a fost reprezentată de cinci participante la patru categorii. Prima medalie de aur a fost obţinută de Renata Abdulaeva la categoria "Machiaj de podium". A doua medalie de aur Moldova a obţinut-o pentru aportul la dezvoltarea imaginii Organizaţiei Mondiale a Coaforilor în întreaga lume. De asemenea, echipa noastră modestă a obţinut locurile 4 şi 5 la categoria "Machiaj de nuntă", a spus Popescu, precizînd că unele ţări au fost reprezentate de 10 participante doar la o singură categorie.

Renata Abdulaeva a menţionat că lucrarea sa de machiaj a fost una care s-a evidenţiat printre lucrările altor participanţi.

"Imaginea finală a fost o combinaţie armonioasă dintre rochie, machiaj şi coafură. Aceasta a fost creată timp de şase ore – de la ora trei noaptea pînă la nouă dimineaţa", a spus cîştigătoarea.

Preşedinta Asociaţiei a anunţat că Moldova a obţinut şi două diplome de aur pentru jurizarea Campionatului Mondial de Coafură din 2012 de la Milano, Italia.

"În Moldova există multe talente în industria frumuseţii, care au nevoie de susţinere. Deşi reprezentăm ţara la nivel internaţional, din păcate, în Moldova nimeni nu ne ia în seamă. Această industrie în Moldova este a nimănui", a spus Popescu.

În opinia ei, campionatele mondiale nu reprezintă o cheltuială de bani şi de timp, dar sînt o şcoală bună, unde frizerii învaţă unii de la alţii.

Participantele au menţionat că şi-au achitat singure cheltuielile legate de participarea la Campionat, care s-au ridicat la circa 4,5 mii de euro pentru fiecare participant.

După finalizarea Campionatului, Asociaţia Frizerilor din Moldova a primit invitaţia de a participa la Campionatul European care se va desfăşura la Ekaterinburg (Rusia) în anul 2015, la Festivalul Internaţional COSMOPROF din Bologna (Italia) în 2015-2016, precum şi la Campionatul Mondial din Coreea din 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?