Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Asociaţia Presei Independente din Moldova solicită autorităţilor condiţii de muncă demne pentru jurnalişti

8 mai. 2014,, 17:30   Societate
4077 0
Foto: tribuna.md
Asociaţia Presei Independente din Moldova solicită ca autorităţile să ofere jurnaliştilor condiţii demne pentru a activitate şi să respecte drepturile acestora.

Potrivit agenţiei "Infotag", preşedintele Asociaţiei, Petru Macovei, a spus joi, în cadrul unui flashmob la Parlament, că "acţiunea are menirea de a demonstra deputaţilor şi publicului în ce condiţii lucrează jurnaliştii din organul legislativ şi care este atitudinea faţă de aceştia".

"Deputaţii au promis că vor soluţiona problema cu încăperea pentru presă, dar nu au făcut nimic, iar jurnaliştii sînt nevoiţi să se înghesuie într-o încăpere mică. Deși clădirea a fost reparată în baza proiectului din 2009, acest fapt nu schimbă nimic şi se creează impresia că trebuie efectuată o nouă reparaţie pentru ca jurnaliştii să se poată afla în sala de şedinţe şi să lucreze în condiţii corespunzătoare, oferind cetăţenilor informaţii depline", a menţionat el.

Macovei consideră că "pentru o activitatea bună sînt necesare condiţii corespunzătoare, pentru ca jurnaliştii să nu fie nevoiţi să alerge în toată clădirea în căutarea deputaţilor, ci imediat în sala de şedinţă să poată comunica cu ei şi să facă un reportaj veridic".

După flashmob, în cadrul căruia circa 15 oameni au instalat în faţa Parlamentului un ocol mic şi stăteau în acesta, scandînd "Ocol pentru oi, nu pentru oameni!", "Condiţii decente de lucru pentru noi!", participanţii au semnat o petiţie pe care intenţionează să o transmită deputaţilor.

Participanţii speră că vor fi auziţi şi se va soluţiona problema aflării jurnaliştilor în sala de şedinţe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?