X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Șoferii moldoveni nu vor mai putea „înșela” camerele de supraveghere

3 mai. 2014,, 12:00   Societate
5557 2
Foto: totul.md
Soluțiile speciale sau abțibildurile cu ajutorul cărora șoferii încearcă să-și ascundă numerele de înmatriculare ale automobilelor de camerele de supraveghere nu mai funcționează, relatează publika.md. Poliția a găsit o modalitate de a dejuca aceste „șmecherii”, schimbînd unghiul camerelor de supraveghere.

La scurt timp după instalarea camerelor de supraveghere pe străzile din Chişinău, șoferii au descoperit modalitatea de a scăpa de amenzi. Este vorba de o soluţie specială care se aplică pe plăcuţele de înmatriculare, astfel încît numerele nu sînt vizibile în imaginile care ajung la poliţie.

Preţul spray-ului sau a peliculei reflectorizante poate ajunge pînă la 800 de lei. Poliția a reținut patru șoferi care au încercat să-și ascundă numerele de înmatriculare a automobilelor prin asemenea metodă.

Cei care au încălcat legea au fost amendați, iar sistemul de monitorizare a traficului a fost modernizat.

„Ne-am adresat producătorului camerelor de supraveghere şi el ne-a spus că matematica e simplă - schimbăm doar unghiul camerelor şi luminilor şi putem să depistăm orice abatere", a spus şeful brigăzii Inspectoratului de Patrulare, Ghenadie Spînu.

Pentru ascunderea numerelor de înmatriculare, şoferii riscă o amendă de 400 de lei şi două puncte de penalizare, iar în unele cazuri aceștea pot fi lipsiți de numerele de înmatriculare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?