X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Corman vine cu o propunere care îi vizează pe comuniști

30 apr. 2014,, 10:54   Politică
6390 12
Foto: noi.md
Deputații comuniști ar trebui să fie informați despre termenul de valabilitate al pașapoartelor diplomatice pe care le dețin, în cadrul unei campanii. Cu această propunere a venit președintele Parlamentului, Igor Corman, în contextul reacției opoziției comuniste la evenimentele din ultimele zile legate de liberalizarea regimului de vize cu UE. Propunerea a fost susținută și de premierul Iurie Leancă, care a făcut declarații în acest sens, în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Spicherul legislativului opinează că PCRM ar fi avut de cîștigat, dacă recunoștea public succesul coaliției de guvernare în procesul abolirii regimului de vize.

„Sigur că nu putem aștepta de la opoziție, mai ales în acest an electoral, să vină cu aplauze furtunoase la adresa coaliției de guvernare. Cred că în sufletul lor se bucură de acest lucru, chiar dacă politic nu vin cu aceste aprecieri, ar fi fost cazul să o facă. Poate ar fi bine să facem o microstrategie de informare a deputaților opoziției din parlament că pot beneficia de pașapoarte diplomatice, doar pe perioada mandatului, adică pînă la sfîrșitul lunii noiembrie”, a remarcat Corman.

Și premierul Iurie Leancă a ținut să precizeze că reprezentanții PCRM-ului au refuzat să participe la manifestațiile prilejuite liberalizării regimului de vize, inclusiv să însoțească delegația Moldovei în vizită la Atena.

„Atunci cînd am inițiat pregătirile pentru această vizită la Atena, am dat și un telefon doamnei Postoico și am invitat-o să fie cu noi împreună, să se bucure pentru cetățeni. Constat a cîta oară că opoziția comunistă chiar nu are nimic comun cu cetățenii, nu are o abordare constructivă”, a menționat Leancă.

Amintim că, începînd cu 28 aprilie, Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize cu țările Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?