X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Comisia Europeană pregătește propuneri privind produsele agricole din Ucraina

19 ian. 19:15   Externe
2623 1

Comisia Europeană va propune săptămîna viitoare măsuri comerciale față de Ucraina, după ce Bulgaria, Polonia, Româ
nia, Slovacia și Ungaria au cerut, într-o scrisoare comună adresată CE, impunerea de taxe de import pentru cerealele ucrainene din cauza unei presupuse concurențe neloiale.

După cum relatează "Adevărul European", acest lucru a fost declarat în cadrul unui briefing de către Olof Gill, reprezentantul Comisiei Europene pentru comerț și agricultură.

"Intenția noastră este de a face o propunere săptămîna viitoare cu privire la măsurile comerciale ale Comisiei Europene împotriva Ucrainei. Nu pot spune mai multe despre asta acum, deoarece toate acestea sînt încă în discuție la nivel intern", a precizat Gill.

Potrivit lui, la 23 ianuarie, Consiliul UE va organiza un dialog strategic privind viitorul agriculturii în Europa, în cadrul căruia va fi discutată problema Ucrainei.

"Pot spune că propunerea noastră ar trebui să rezolve în mare parte unele dintre probleme și sensibilități (privind importurile de produse agricole ucrainene în UE)", a rezumat Gill.


Anterior, miniștrii agriculturii din Bulgaria, Polonia, România, Slovacia și Ungaria au cerut, într-o scrisoare comună adresată Comisiei Europene, impunerea de taxe de import pentru cerealele ucrainene din cauza unei presupuse concurențe neloiale.

5
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?