Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Rogozin le-a sugerat SUA să folosească saltele elastice în loc de nave rusești „Soiuz” pentru transportarea astronauților la Stația Cosmică internațională

29 apr. 2014,, 17:44   Externe
5149 7
Foto: basarabia.md
Statele Unite ale Americii își expun astronauții de pe Stația Spațială Internațională sancționînd Moscova, transmit ITAR-TASS și France Presse, care îl citează pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

'Dacă doresc să lovească sectorul rus al rachetelor, ei își vor expune automat astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS)', a declarat Dmitri Rogozin.

De menționat că navele spațiale ruse Soyuz sînt în prezent singura modalitate de a transporta echipajele de pe ISS.

'Sincer, încep să ne enerveze cu sancțiunile lor și ei chiar nu înțeleg că acestea (sancțiunile) se vor întoarce ca un bumerang', a mai spus vicepremierul rus, citat de ITAR-TASS.

SUA au anunțat luni, într-o nouă serie de sancțiuni împotriva Rusiei, că vor revizui condițiile autorizării exporturilor în Rusia a anumitor echipamente high-tech care ar putea să aibă o utilizare militară.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, fost reprezentant al Rusiei pe lîngă NATO, se numără din luna martie pe listele americană și europeană a oficialilor ruși sancționați.

ISS se află în prezent sub comanda japonezului Koichi Wakata. Cinci alți astronauți — trei ruși și doi americani — sînt în misiune la bordul stației spațiale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?