Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Situația la frontieră în prima zi de circulație fără vize în UE

29 apr. 2014,, 11:05   Societate
6922 3
Foto: noi.md
Peste 1600 de cetățeni moldoveni deținători de pașapoarte biometrice au traversat punctele de trecere situate la frontiera cu Uniunea Europeană și Aeroportul Internațional Chișinău, în prima zi de liberalizare a regimului de vize.

Potrivit Poliției de Frontieră, cei mai mulți moldoveni au ales să treacă hotarul prin punctul de trecere Leușeni, polițiștii de frontieră înregistrînd aproape 580 de persoane. Prin Aeroportul Internațional Chișinău au ieșit din țară 509 deținători de pașapoarte biometrice, iar alții 196 au mers în Comunitatea Europeană prin punctul de trecere Costești.

Amintim că, începînd cu 28 aprilie, Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize cu țările Uniunii Europene. De anularea vizelor pentru călătoriile de scurtă durată în spaţiul Schengen se bucură cetăţenii moldoveni care dețin paşaport biometric.

Polițiștii de frontieră au oferit tuturor participanților la traficul transfrontalier, în special celor care pleacă în țările europene, pliante informative.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?