Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Le Monde: România nu s-a pronunțat clar asupra SANCȚIUNILOR APLICATE Rusiei

29 apr. 2014,, 09:55   Externe
4907 1
Foto: stiripesurse.ro
Cotidianul francez „Le Monde” a publicat pe site-ul său o hartă interactivă ce prezintă modul în care țările membre ale Uniunii Europene depind de gazul rusesc și cum sprijină ele impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei. Din această hartă rezultă că România nu a avut o poziție clară, deși dependența sa de gazul rusesc este relativ redusă, scrie Digi24.

Demersul jurnalistic al cotidianului francez pleacă de la constatarea că Cei 28, spre deosebire de SUA, nu au reușit să se pună de acord asupra unor sancțiuni care să vizeze ținte economice specifice, ceea ce îndepărtează perspectiva unor pîrghii veritabile pentru a face presiuni asupra Rusiei în criza din Ucraina.De la anexarea Crimeei de către Rusia, țările UE nu reușesc să se înțeleagă asupra sancțiunilor economice împotriva Moscovei. Fiecare stat membru are motivele sale pentru a se teme de consecințele unor astfel de sancțiuni asupra economiei sale. Rusia este al treilea partener comercial al UE, după Statele Unite și China. Importurile UE din Rusia reprezintă circa 12%, în special produse energetice – petrol și gaz –, iar exporturile UE în Rusia, în special produse manufacturate din industria auto și chimică, reprezintă 7 la sută, explică Le Monde.

România nu s-a pronunțat clar pentru sau împotriva de sancțiuni suplimentare. România susține linia europeană, dar se declară mai puțin favorabilă aplicării de sancțiuni economice decît extinderii fazei a doua a planului european, arată Le Monde, potrivit sursei citate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?