X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O femeie din India a devenit mamă pentru prima oară la 70 de ani

17 oct. 2019,, 22:30   Externe
2271 0

La un spital privat din statul Rajastan, India, o femeie în vârstă de 70 de ani a devenit mamă pentru prima oară, potrivit elcomercio.com.

Femeia, al cărei nume nu a fost dat publicității, a adus pe lume o fetiță, după ce a ajuns la spital în data de 12 octombrie. Bebelușul a fost conceput prin fertilizare in vitro. Medicii au explicat că starea bebelușului, care s-a născut prematur, este una critică, aflîndu-se la terapie intensivă.

Povestea proaspetei mame este una cutremurătoare.

„Pacienta nu a avut copii și a adoptat unul de la rudele sale. Însă ajunsese să fie bătută de nora sa. A decis apoi să aibă propriul ei copil”, a explicat Abhilasha Kinkar, medicul care s-a ocupat de femeie, potrivit elcomercio.com.

„Cînd a venit la mine, în urmă cu aprope un an, i-am spus care sunt riscurile conceperii unui copil la o vîrstă atât de înaintată, dar ea a fost foarte hotărîtă”, a adăugat medicul.


Femeia a rămas doar cu un plămîn la vîrsta de 45 de ani, din cauza unei tuberculoze. de asemea, suferă de hipertensiune și din cauza problemelor de sănătate pe care le are a fost nevoie să nască prin cezariană.

Adriana Iliescu, cea mai bătrînă mamă din România

Povestea ei a făcut înconjurul României şi al lumii la data de 16 ianuarie 2005, cînd fetiţa ei Eliza a venit pe lume şi a devenit celebră încă de la naştere. Adriana Iliescu, cea mai bătrînă mamă din ţară, intra atunci în Cartea Recordurilor drept cea mai bătrînă femeie din lume care a adus pe lume un copil sănătos.

A născut la vîrsta de 67 de ani şi are o fetiţă foarte frumoasă, Eliza.

Adriana Iliescu fost căsătorită timp de patru ani, dar a fost părăsită de soț pentru că a pierdut o sarcină, după ce a descoperit că suferea de tuberculoză.

Cea mai bătrînă mamă din lume are 73 de ani

Erramatti Mangayamma, o femeie în vîrstă de 73 de ani din India, din statul Andhra Pradesh, a născut gemeni în septembrie anul acesta. Se crede că ea a devenit acum cea mai bătrînă femeie din lume care a născut.

Erramatti Mangayamma a rămas însărcinată după ce a fost fertilizată in vitro. Ea și soțul ei, Raja Rao, în vârstă de 80 de ani, sunt căsătoriți din 1962, dar n-au putut avea niciodată copii pe cale naturală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?