Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Stefan Fule: Implementarea Acordului de asociere RM-UE va spulbera miturile antieuropene din Moldova

25 apr. 2014,, 10:16   Societate
3323 1
Foto: agerpres.ro
Pe măsură ce în Moldova va fi implementat Acordul de asociere cu UE, se vor distruge miturile antieuropene răspîndite în republică. Opinia aparține comisarului european pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fule, și a fost exprimată joi, în cadrul întrevederii de la Praga cu preşedintele Nicolae Timofti.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al şefului statului, oficialii au împărtășit aceeaşi opinie că în societatea moldovenească trebuie să fie promovate cu mai multă insistenţă şi consecvenţă valorile europene, inclusiv beneficiile incontestabile ale Acordului de asociere.

Nicolae Timofti a confirmat disponibilitatea conducerii Moldovei de a continua reformele cu scopul de a fortifica instituţiile democratice şi dezvoltarea economică a ţării.

Potrivit spuselor comisarului european, eforturile Republicii Moldova de a implementa valorile europene o transformă într-un partener important pentru UE şi un stat fruntaş în cadrul Parteneriatului Estic.

Oficialul a reiterat susţinerea Uniunii Europene a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi a remarcat că de avantajele integrării europene vor beneficia atît cetăţenii, cît şi societăţile comerciale din ţară, inclusiv din regiunea transnistreană.

Timofti se află la Praga pentru a participa la summitul "Parteneriatului Estic" cu ocazia celor cinci ani de la lansarea acestui program cu UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?