X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Va fi sau nu RĂZBOI CIVIL în Ucraina depinde de Occident - Ministerul rus de Externe

14 apr. 2014,, 10:37   Externe
6287 10
Foto: monitorulcj.ro
Ministerul rus de Externe a convocat o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al ONU și OSCE pentru examinarea situației de criză în partea de sud-est a Ucrainei. Potrivit declarației Ministerului de Externe, dezvoltarea situației în sud-estul Ucrainei capătă o natură extrem de periculoasă și partea rusă cere examinarea de urgență a situației de criză din regiune în ședința Consiliului de Securitate al ONU și OSCE.

Documentul notează că "autoritățile autoparoclamate de la Kiev s-au angajat în reprimarea violentă a protestelor populare, care au devenit o reacție la disprețul și ignorarea totală a intereselor legitime ale locuitorilor din regiunile de sud-est, amenințările directe și violența împotriva celor care nu sînt de acord cu dominația naționaliștilor radicali, acțiunile șovine, rusofobe, anti-semite ale coaliției, care s-a întronat la Kiev cu sprijinul direct al Statelor Unite ale Americii și Uniunii Europene".

"Condamnăm cu fermitate încercările de a folosi forța împotriva protestatarilor și a activiștilor folosind militanții din "Sectorul de dreapta" și alte grupuri armate ilegale. O deosebită indignare provoacă ordinul criminal al lui Turcinov de a folosi armata pentru a înăbuși protestele", - se spune în declarație și se subliniază faptul că, ca urmare a unor asemenea acțiuni deja s-a vărsat sînge.

" Cerem de la acoliții "Maidanului", care l-au răsturnat pe președintele legitim al Ucrainei să înceteze imediat războiul împotriva propriului popor, să-și îndeplinească toate obligațiile care îi revin în temeiul Acordului din 21 februarie. Sponsorii occidentali ai Maidanului, în special cei care au contrasemnat acordul menționat, precum și SUA, care stau în spatele lor, sînt obligați să oprească aceste personaje ieșite de sub control, să-i facă să se disocieze de neo- naziști și alți extremiști, să oprească utilizarea forțelor armate împotriva poporului ucrainean și să se angajeze imediat într-un dialog național veritabil cu participarea egală a tuturor regiunilor pentru a promova în cel mai scurt timp posibil o reformă constituțională radicală", - se spune în declarația Ministerului de Externe. Ministerul rus de Externe subliniază că Occidentul este cel de care depinde acum posibilitatea evitării unui război civil în Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?