X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

CONTRACTUL privind concesiunea Aeroportului Internaţional Chişinău ar PUTEA FI REZILIAT

9 apr. 2014,, 14:00   Economie
7387 8
Foto: noi.md
Guvernul Moldovei va rezilia contractul privind transmiterea Aeroportului Internaţional Chişinău în concesiune companiei Avia Invest, dacă aceasta nu-şi va îndeplini angajamentele investiţionale asumate, relatează NOI.md. Despre aceasta a comunicat vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, într-un interviu pentru portalul Bani.md, menţionînd că în această situaţie el va fi primul care va cere rezilierea contractului privind concesiunea aeroportului din capitală.

Totodată, ministrul a precizat că nu doreşte o asemenea evoluţie a situaţiei, deoarece aeroportul din Chişinău are nevoie de investiţii pentru modernizare, iar statul nu dispune de banii necesari. Valeriu Lazăr a spus că, deocamdată, lucrările sînt efectuate conform orarului. Are loc proiectarea, se încheie contracte cu antreprenorii pentru executarea lucrărilor, sînt obţinute documentele necesare.

Conform prevederilor contractului de concesiune, lucrările de construcţie propriu-zise trebuie să înceapă cel tîrziu în august curent. La prima etapă a proiectului este preconizată construcţia unei parcări multietajate lîngă aeroport, modernizarea pistelor, extinderea terminalului. Valeriu Lazăr a menţionat că la momentul actual, din punct de vedere formal, nu există motive de îngrijorare.

Compania Avia Invest a obţinut în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău şi s-a obligat să investească în dezvoltarea infrastructurii acestuia cel puţin 244,2 milioane de euro, inclusiv cel puţin 45 de milioane de euro la prima etapă. Aceste mijloace vor fi utilizate pentru extinderea terminalului aeroportului, construcţia parcării multietajate, pentru modernizarea pistei, a peronului, a sistemelor de iluminat, ceea ce va permite deservirea avioanelor mari din categoria D. Acest fapt va conduce la majorarea fluxului de pasageri, inclusiv din Orientul Îndepărtat al Rusiei şi ţările din Asia, care vor folosi aeroportul din capitala Moldovei drept un punct de tranzit pentru zboruri în UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?