X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Filat: A început numărătoarea inversă (VIDEO)

8 apr. 2014,, 14:17   Politică
6021 12
Foto : noi.md
Liberalizarea regimului de vize cu UE reprezintă o victorie pentru Republica Moldova, iar euroscepticii nu vor reuși să minimalizeze acest succes. Declarația aparține lideruluiPLDM, Vlad Filat, și a fost făcută în contextul publicării deciziei de abolire a regimului de vize în Jurnalul Oficial al UE. Filat a mulțumit astăzi colegilor din Parlamentul European pentru acest succes, în cadrul unui briefing susținut alături de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

„Este o zi extrem de importantă. Din acest moment începe numărătoarea inversă, putem să calculăm zilele, orele, secundelepînă în momentul în care vom putea circula liber. Trebuie să conștientizăm că avem o victorie a cetățenilor moldoveni, care nu poate fisubestimată. Sînt multe state care își doresc acest obiectiv. Sigur vor exista încercări de a supune cetățenii unei tirade de dezinformare, cu încercarea de a minimaliza această victorie”, a precizat Filat.

Liderul liberal-democraților a anunțat că PLDM va organiza acțiuni de amploare în centrele raionale din țară, dar și în capitală pentru a celebra liberalizarea regimului de vize. Totodată, Vlad Filat a declarat că următorul obiectiv pe care și-l trasează actuala guvernare este ca Moldova să devină țară cu statut de candidat la UE.

Și eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European, a subliniat că următorul pas pentru Republica Moldova este obținerea liberei circulații a forței de muncă. „Voi sprijinidemersurile și acțiunile care trebuie îndeplinite pentru următorul pas pentru a fi țară candidată la UE. Cred că este ceea ce ar trebui să-și dorească Moldova. Europa este o zonă de stabilitate, de pace și securitate”, a remarcat Marinescu.

Menționăm că decizia de anulare a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni a fost publicată astăzi în Jurnalul Oficial al UE și urmează să intre în vigoare peste 20 de zile.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?