X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Serghei Glaziev: Europa va pierde 1 trilion de euro din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei

6 apr. 2014,, 14:57   Economie
8818 10
Foto: eer.ru
Consilier președintelui rus Serghei Glaziev în interviul pentru Russia Today a declarat că, dacă UE va impune sancțiuni împotriva Rusiei, atunci ea însăși va suporta o pagubă enormă, RBC.

"Marea întrebare este împotriva cui sînt îndreptate aceste sancțiuni în termeni de daune maxime. Dacă americanii vor încerca să pună în aplicare modelul folosit împotriva Iranului – iar aceasta este deconectarea țării de la sistemul financiar global în ceea ce privește dolarul și euro – apoi conform estimărilor noastre pierderile Uniunii Europene ar putea ajunge la 1 trilion de euro", - a declarat Glaziev.

Potrivit acestuia, SUA ar putea lua în considerare posibilitatea de destabilizare a sistemului financiar european, iar acesta este un mare joc geopolitic pe muchia războiului mondial.

" Germania va suporta daune maxime - 200 de miliarde de euro, dar un puternic efect advers va suporta Ucraina, în interesul căreia se acționează și statele baltice care se comportă deosebit de agresiv", - a adăugat expertul.

"Așa că sancțiunile pentru Europa sînt o sinucidere economică", - a concluzionat Glaziev, adăugînd că mediul de afaceri european înțelege foarte bine acest lucru.

Notodată Glaziev s-a arătat surprins de poziția mass-media europene. "Parcă ar fi o sucursală a americanilor.Nici a americanilor, ci a unor șoimi foarte răutăcioși", - a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?