X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Lucinschi: Trebuie să definim termenul de „publicitate politică”

2 apr. 2014,, 10:10   Politică
3598 2
Foto: noi.md
„Mai întîi noi trebuie să definim termenul de «publicitate politică», căci acesta lipseşte pur şi simplu din Codului audiovizualului. De aceea, publicitatea politică a partidelor și a anumitor politicieni pe care o difuzează astăzi mijloacele mass-media electronice este considerată doar o reclamă, ceea ce reprezintă din start o greşeală”, a precizat președintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media Chiril Lucinschi, solicitat de NOI.md să explice cauza și obiectivul proiectului de lege elaborat de el, care prevede interdicția de difuzare a publicităţii politice în mass-media.

Potrivit interlocutorului, promovarea prin mijloacele mass-media electronice a partidelor politice și a politicienilor va fi permisă numai în timpul campaniilor electorale, ceea ce corespunde cu practica existentă în Uniunea Europeană.

„Acest lucru nu înseamnă că liderilor și membrilor de rînd ai unui sau altui partid le va fi interzis să apară în mass-media. Ei vor putea vorbi despre planurile și realizările lor. Dar, mă voi repeta, acest lucru va trebui să corespundă amendamentelor operate la Codul audiovizualului al Republicii Moldova”, a subliniat Lucinschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав