Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Merkel s-a opus adoptării de sancțiuni economice împotriva Rusiei

28 mar. 2014,, 03:54   Externe
8443 4
Foto: topnews.ru
La 26 martie cancelarul german Angela Merkel a declarat că se așteaptă la o soluție politică a conflictului din Crimeea, fără impunerea de sancțiuni economice severe împotriva Rusiei. Ea a declarat acest lucru la Berlin, după o întîlnire cu președintele sud-coreean Park Guen-hye, relatează Deutsche Welle.

Șeful guvernului german a declarat că Occidentul "nu a ajuns în faza care presupune impunerea de sancțiuni economice" împotriva Moscovei. "Și sper că acest lucru poate fi evitat. Nu sînt interesată de o escaladare , dimpotrivă, eu lucrez la deescaladare (a situației)", - citează ITAR –TASS cuvintele cancelarului.

Experții germani sînt de acord că sancțiunile economice împotriva Rusiei ar avea un impact negativ asupra economiei germane. Cifra de afaceri dintre Germania și Rusia a totalizat anul trecut 76 de miliarde de euro, circa 6 mii de firme germane lucrează cu companii din Rusia, iar investițiile lor ajung la 20 de miliarde de euro. Circa 300 mii de locuri de muncă în Germania depind de relațiile economice cu Rusia.

Anterior Barack Obama a declarat că este puțin probabil ca Rusia să întoarcă Ucrainei Crimeea, dar Statele Unite și NATO nu vor intra în conflict cu Federația Rusă. Împotriva sancțiunilor economice anti-ruse s-a pronunțat și Parlamentul Cehiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?