X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Pașapoartele biometrice bordo vor fi dotate cu un cip de operare avansat

26 mar. 2014,, 10:35   Societate
6644 1
Foto : inprofunzime.md
Pașapoartele biometrice de tip nou, cu coperta de culoare bordo, vor avea integrat un cip cu sistem de operare avansat şi, respectiv, un nivel de securitate sporit, transmite IPN.

Se preconizează ca din toamnă să se elibereze documente de acest tip. La perfectarea acestora se vor aplica noi metode de personalizare a informaţiei şi vor fi introduse elemente de securitate adiţionale, bazate pe proprietăţile coloranţilor care se reflectă diferit la lumina zilei, în funcţie de unghiul din care sînt privite.

Paşapoartele de culoare albastră, inclusiv cele biometrice, vor rămîne valabile pînă la expirarea termenului acestora.

Paşaportul biometric asigură trecerea simplificată a controlului de frontieră prin terminalele e-Gate în baza principiului „coridorului verde”, care permite verificarea paşapoartelor în zona de sosire, cu utilizarea tehnologiilor informaţionale şi simplifică procedura de trecere a controlului de frontieră. Trecerea simplificată a controlului de frontieră se va aplica atît în cazul paşapoartelor biometrice de culoare albastră, cît şi al celor bordo.

Perfectarea unui paşaport biometric în 30 de zile costă actualmente 700 de lei. Cel mai repede paşaportul poate fi obţinut în 3 ore contra unei sume de 2280 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?