Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1432
Preşedintele stiri: 4021

Guvernarea de la Chișinău nu are prea multe soluții pentru problema securității – declarație

25 mar. 2014,, 11:30   Politică
3269 2
Foto: noi.md
Analistul politic Anatol Țăranu este de părere că guvernarea de la Chișinău nu are, deocamdată, multe soluții pentru problemele care afectează securitatea Republicii Moldova. Opinia a fost exprimată de Țăranu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, pe marginea evoluției relațiilor moldo-ruse în contextul crizei din Ucraina.

În opinia analistului, abordarea actuală a autorităților moldovenești față de problema securității ar putea fi inadecvată în cazul unei agravări a situației.

„Dacă e să vorbim despre abordarea acestei probleme de către guvernarea de la Chişinău, trebuie să menţionăm că ea nu prea are multe soluţii în această privinţă. Mai degrabă o abordare calmă a problemei este cea mai productivă. Dar situaţia poate să se agraveze simţitor şi atunci o abordare pur şi simplu liniştită, calmă ar putea deja să nu satisfacă rigorile momentului”, a remarcat Țăranu.

Expertul a ținut să precizeze că, în condițiile actuale, consolidarea capacităţii de apărare a Republicii Moldova, dar și cea de ripostă a organelor de forţă ar trebui să constituie o prioritate pentru autorități. Potrivit lui Țăranu, apelurile la coeziune la adresa societății nu sînt suficiente pentru a face față situației.

„Este absolut evident că coeziunea societăţii moldoveneşti este un obiectiv de lungă durată. Acum e nevoie să întreprindem măsuri foarte concrete. Şi aici este vorba de consolidarea capacităţii de apărare a Republicii Moldova, consolidarea capacităţii de ripostă a organelor de forţă, care pur şi simplu sînt obligate să ia măsuri faţă de cei care destabilizează situaţia”, a conchis Țăranu.

Menționăm că anterior mai mulți oficiali americani și europeni au lansat o serie de avertismente privind pericolele care planează asupra Republicii Moldova în urma anexării Crimeii de către Federația Rusă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?