X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Valeri Liţkai: Premierul Iurie Leancă riscă să atragă asupra sa mînia Moscovei

24 mar. 2014,, 12:43   Politică
6208 15
Premierul Iurie Leancă riscă să atragă asupra sa mînia Moscovei
Foto: noi.md
"Prim-ministrul Iurie Leancă a efectuat recent o vizită la Washington şi Kiev, dar deocamdată nu intenţionează să plece la Moscova, ceea ce demonstrează o anumită deviere în comportamentul său, în calitate de înalt funcţionar al Republicii Moldova", consideră fostul ministru de externe al autoproclamatei RMN Valeri Liţkai.

Potrivit agenţiei "Infotag", în cadrul şedinţei Clubului internaţional de presă, fostul diplomat, dînd o apreciere unei astfel de devieri, a spus că Leancă riscă să atragă asupra sa mînia Moscovei.

Fostul ministru a menţionat că "fiecare politician, pe lîngă funcţia pe care o deţine, are şi o profesie, de exemplu, Leancă este diplomat".

"Într-o situaţie criză, primul reflex al fiecărui diplomat profesionist este adresarea imediată către toate figurile importante implicate în situaţie şi negocierea cu acestea pentru a le afla dorinţele şi obţinerea deciziilor avantajoase. Acestea sînt acţiuni motivate pentru un ministru de externe, dar puţin probabil că sînt fondate pentru un prim-ministru", a spus Liţkai.

Expertul consideră că Leancă are un tablou clar despre aderarea la UE, ocuparea poziţiilor provestice, însă acest fapt este un risc pentru Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав