X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Republica Moldova va fi instituită o reprezentanţă FAO

20 mar. 2014,, 09:46   Economie
4155 0
Foto: privesc.eu
În Republica Moldova va fi instituită o reprezentanţă a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO). Cabinetul de miniştri a aprobat miercuri semnarea unui acord în acest sens între Guvern şi FAO.

Potrivit agenţiei "Infotag", viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Viorel Guţu a menţionat în cadrul şedinţei că instituirea reprezentanţei FAO în Republica Moldova va contribui la consolidarea şi extinderea relaţiilor de parteneriat şi colaborare cu această organizaţie.

"Stabilirea reprezentanţei va înlesni gestionarea activităţilor FAO de informare, consultanţă, promovare a dezvoltării şi modernizării sectorului agricol şi implementării proiectelor de asistenţă", a spus ministrul.

Acordul prevede acordarea gratuită a unui spaţiu de circa 60 m2 în calitate de sediu al reprezentanţei FAO în Moldova pentru necesităţile a 2-3 membri ai personalului. Sediul instituţiei se afla ]n edificiul Ministerului, pe adresa bd. Ştefan cel Mare, 162.

Personalul local va fi selectat din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare. Ministerul va fi responsabil de salariile, asigurările sociale şi medicale ale angajaţilor.

Premierul Iurie Leancă a felicitat Ministerul pentru acest lucru, precizînd că nu este uşor să convingi o instituţie internaţională să deschidă o reprezentanţă într-o ţară nouă în condiţiile în care toate instituţiile încearcă să-şi optimizeze cheltuielile.

Republica Moldova a aderat la FAO în anul 2005. FAO reprezintă o instituţie specializată a ONU fondată în anul 1945, în scopul combaterii sărăciei şi foametei din lume prin promovarea dezvoltării agricole, îmbunătăţirii nutriţiei şi asigurării siguranţei alimentare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?