Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

SUA amenință Rusia cu sancțiuni suplimentare

19 mar. 2014,, 11:02   Externe
3341 2
Foto : agerpres.ro
Vicepreședintele american Joe Biden, aflat în vizită la Varșovia, a condamnat acțiunile Rusiei în Crimeea, referindu-se la o «confiscare a unui teritoriu», și a avertizat Moscova că va fi ținta unor noi sancțiuni din partea SUA și a UE dacă va continua anexarea Crimeii, informează AFP și Reuters.

«Rusia a prezentat un întreg evantai de argumente pentru a justifica ceea ce nu este decît o confiscare a unui teritoriu», a declarat Joe Biden, într-o conferință de presă comună cu premierul polonez Donald Tusk.

«Izolarea politică și economică a Rusiei nu poate decît să crească dacă ea continuă pe aceeași cale și se va confrunta, în fapt, cu noi sancțiuni din partea Statelor Unite ale Americii și UE», a adăugat el.

«Ne alăturăm comunității internaționale pentru a condamna agresiunea față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, prin încălcarea dreptului internațional de către (președintele rus Vladimir) Putin», a spus Joe Biden.
El a ținut totodată să sublinieze angajamentul SUA de a apăra securitatea aliaților săi din NATO la granițele Rusiei și a subliniat că garanțiile de securitate colectivă au rămas piatra de temelie a Alianței Nord-Atlantice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?