X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputat comunist către Corman: De ce mințiți poporul?

13 mar. 2014,, 12:04   Politică
4776 2
Foto: noi.md
Schimb de replici acide între deputatul comunist Alexandr Petkov și președintele Parlamentului, Igor Corman, pe marginea problemei asigurării libertății de exprimare în Republica Moldova. Deputații comuniști, dar și cei liberali au acuzat coaliția de guvernare că tărăgănează soluționarea problemei de asigurare a accesului jurnaliștilor în sala de ședințe a Parlamentului.

Potrivit șefului legislativului, conducerea Parlamentului este dispusă să creeze condiții adecvate pentru ca jurnaliștii să-și poată desfășura activitatea. Totuși Corman a precizat că accesul acestora în sala de ședințe nu poate fi asigurat.

„Noi nu putem să asigurăm accesul a 200 de reprezentanți ai mass-mediei în Parlament. Este imposibil. Unica soluție care există este să consolidăm actualul sistem prin instalarea unor camere adiționale și prin crearea condițiilor de stocare a informațiilor. Trebuie să vedem de cîte mijloace financiare este vorba ca în timpul apropiat să putem satisface sursele mass-media”, a precizat Corman.

Deputatul comunist Alexandr Petkov l-a acuzat pe Corman de minciună. „Prin minciună Dumneavoastră întreceți tot Parlamentul. Acum trei săptămîni, la o întrunire cu reprezentanții presei, Dumneavoastră ați fost de acord să convocați ședința Biroului permanent. Aici sînt două loje unde poate fi asigurat accesul presei. De ce mințiți poporul?, Rușine să vă fie!”, și-a exprimat indignarea Petkov.

Replica spicherului Parlamentului nu s-a lăsat așteptată: „Este un principiu cunoscut în toată lumea: medicul psihiatru nu se supără pe pacienții săi. În raport cu unii deputați sînt nevoit să aplic acest principiu”, a spus Corman.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?