X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

SUA aplică o nouă lovitură Rusiei

13 mar. 2014,, 03:53   Externe
36009 37
Foto: obozrevatel.ua
Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a votat pentru adoptarea unui apel către Casa Albă, în care cere excluderea Federaţiei Ruse din grupul G-8, din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

Pentru adoptarea documentului, care are titlu de recomandare, au optat 402 deputaţi şi doar 7 s-au pronunţat împotrivă, relatează Forbes.

"Această rezoluție își exprimă sprijinul pentru poporul ucrainean în timpul crizei și condamnă agresiunea din partea Rusiei", - a declarat șeful Comisiei pentru afaceri externe a Congresului, Ed Royce.

Senatorii au cerut excluderea Rusiei din G8 și au recomandat FIFA să revadă decizia privind organizarea Campionatului Mondial de Fotbal, în anul 2018 în Rusia, din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

În ajun, premierul polonez, Donald Tusk, a declarat că UE va impune sancțiuni împotriva Rusiei din 17 martie – a doua zi după referendumul din Crimeea.

După cum se știe, SUA au introdus deja sancțiuni financiare împotriva oficialilor ruși și din Crimeea, care sînt considerați responsabili pentru amenințarea la adresa integrității Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?