X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Corman: Moldova este deschisă pentru colaborare atît cu Vestul, cît şi cu Estul

11 mar. 2014,, 10:18   Politică
3888 8
Foto: parlament.md
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat că " ţara noastră îşi doreşte deschidere şi cooperare atît cu partenerii din Vest, cît şi cu cei din Est". Potrivit agenţiei "Infotag", care face referinţă la Serviciul de presă al Parlamentului, spicherul a făcut această declarație luni, în cadrul unei întrevederi cu profesorii şi studenţii Universităţii "Alecu Russo" din Bălţi.

"Dilema Vest-Est este una falsă, deoarece dezvoltarea Republicii Moldova în baza modelului european nu trebuie să fie în contradicţie cu menţinerea relaţiilor tradiţionale cu partenerii din Est. Procesul de integrare europeană nu este o opţiune geopolitică, ci un model de dezvoltare a ţării, iar alt model mai bun pentru ţara noastră decît integrarea europeană nu cunoaştem", a spus spicherul. Politicianul a îndemnat tinerii "să sprijine ferm şi să promoveze convingător obiectivul naţional al Republicii Moldova, cel de integrare europeană".

Corman a subliniat că autorităţile au ferma determinare de a semna şi ratifica Acordul de asociere cu UE în actualul mandat al Parlamentului. "Acordul de Asociere nu reprezintă un cadou din partea UE, ci demonstrează faptul că Republica Moldova a îndeplinit planul de acţiuni privind modernizarea ţării. Semnarea Acordului va fi un semnal puternic şi pentru investitorii străini că în Republica Moldova lucrurile se schimbă în bine", a spus preşedintele Parlamentului.

Oficialul s-a referit la exemplul Zonei Economice Libere "Bălţi", în cadrul căreia, graţie investiţiilor străine, au fost create noi locuri de muncă, condiţii atractive şi salarii decente. În cadrul vizitei la Universitatea Pedagogică, Igor Corman şi şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, au vorbit despre avantajele integrării europene şi perspectivele de dezvoltare a unor noi proiecte la nivel naţional. Oaspeţii au mai vizitat şi Centrul de Informare şi Documentare a UE, deschis în cadrul bibliotecii Universităţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?