X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Delegația UE în RM a anunțat condițiile în care cetățenii moldoveni vor putea circula liber în Europa

8 mar. 2014,, 11:39   Societate
7512 5
Foto: noi.md
Autorităţile Republicii Moldova declară cetăţenilor țării că, începînd cu această vară, ei vor putea călători liber în UE. În viitorul apropiat, moldovenii cu paşapoarte biometrice vor putea călători în Europa fără vize. Cu toate acestea, la intrarea în Uniunea Europeană cetăţenii vor fi obligați să prezinte la fel de multe documente, ca și la obținerea vizelor, relatează NOI.md, citînd portalul informaţional ”Omega”.

Întrebați de portalul moldova.org, reprezentanții Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova au anunțat condițiile cu care este posibilă circulația liberă a cetăţenilor noştri în spațiul european.

Astfel, pe lîngă pașaportul biometric, care trebuie să fie valabil cel puțin trei luni după întoarcerea programată, cetățenii trebuie să prezinte acte care vor demonstra scopul și condițiile șederii, cum ar fi cazarea, durata de ședere, dar și dovada deținerii mijloacelor suficiente de subzistență, atât pentru durata șederii, cît și pentru întoarcere, adică exact ceea ce se cerea de la solicitanții de vize europene.

“Trebuie să prezentați pașaportul dumneavoastră. În plus, ați putea fi rugat să prezentați: biletele de avion, inclusiv cele de întoarcere, dovada unor mijloace suficiente de subzistență, rezervarea cazării, scrisoarea de invitație în caz de vizite, conferințe, certificatul de înscriere la studii, dacă mergeți la studii etc”, susțin reprezentanții Delegației UE la Chișinău.

Totodată, sursa citată anunță că munca în spațiul Schengen fără un permis de muncă este ilegală și poate duce la aplicarea interdicției de intrare în spațiul Schengen. Un alt motiv pentru care se poate aplica interdicția este aflarea cetățenilor în spațiul Schengen pe o perioadă mai mare de 90 de zile într-o perioadă de șase luni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?