X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Austria: "Noi nu am ridicat veto-ul privind aderarea deplină a Bulgariei și României la spațiul Schengen"

27 feb. 12:45   Externe
1569 0

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a declarat că țara sa își menține veto-ul privind aderarea deplină a Bulgariei și României la spațiul Schengen.

Potrivit lui Karner, Viena insistă asupra vetoului cu privire la aderarea deplină a României și Bulgariei la spațiul Schengen și reamintește despre acordul preliminar privind ridicarea controalelor maritime și aeriene.

"Cred că este foarte important să facem acest pas acum și să nu filozofăm despre următorul", a declarat ministrul austriac de interne, referindu-se la continuarea aderării depline a Bulgariei și României la Schengen, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

În ultimele săptămîni au crescut presiunile asupra Vienei pentru ca aceasta să accepte ca cele două țări să adere la spațiul Schengen. Austria este singura țară din UE care încă se opune primirii celor două.

Reamintim că, în decembrie 2022, miniștrii de interne ai țărilor UE nu au reușit să aprobe aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen. Austria și Țările de Jos au votat împotrivă, invocînd faptul că aceste țări nu întreprind suficiente acțiuni pentru a reduce migrația ilegală.


Un consens privind aderarea "parțială" a celor două țări a apărut la sfîrșitul anului trecut.

4
3
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?