X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

SUA pregătesc SANCȚIUNI împotriva Rusiei, fără a aștepta Europa

4 mar. 2014,, 02:16   Externe
6370 8
Foto: zn.ua
SUA au în vedere «o gamă amplă de sancţiuni» pe care le-ar putea lua contra Rusiei dacă tensiunile din Ucraina vor creşte, a declarat luni, purtătorul de cuvînt a Departamentului de Stat, Jen Psaki , potrivit The Guardian.

«În acest moment nu avem în vedere chiar sancţiuni legate de acţiunile întreprinse de Rusia», dar este posibil să se recurgă la asemenea măsuri, a anunţat Jen Psaki, în cadrul unei conferinţe de presă. «Avem o gamă variată de opţiuni la dispoziţie», a subliniat ea.

"Astăzi sîntem mai încrezători în posibilitatea de a urma această cale decît ieri", - a adăugat ea. Psaki a precizat ca, pentru prima data, au loc "consultari cu membri ai Congresului".

Președintele subcomisiei Senatului SUA pentru afaceri europene, Chris Murphy, a declarat că organismul are în vedere sancțiuni împotriva băncilor rusești, înghețarea activelor instituțiilor de stat din Rusia și investitorilor privați, precum și restricții privind circulația persoanelor responsabile pentru luarea deciziilor cu privire la Ucraina.

În același timp, el a remarcat că sancțiunile unilaterale ale SUA împotriva Rusiei vor fi ineficiente în cazul în care acestea nu vor fi susținute de măsuri adecvate din partea Europei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?