X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

OSCE nu exclude acutizarea situaţiei din Transnistria

25 feb. 2014,, 13:40   Societate
2947 0
Foto: evz.md
OSCE prevede o posibilă acutizare a situaţiei din Transnistria. Despre aceasta a declarat în cadrul şedinţei Consiliului de Securitate al ONU privind colaborarea cu organizaţiile regionale, preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Elveţiei, Didier Burkhalter.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire al presă străină, oficialul a menţionat că "există semne care demonstrează că întrăm în perioada de tensiune sporită din acest conflict".

"Pentru comunitatea internaţională este important ca niciodată să se acţioneze în mod coordonat", a subliniat preşedintele OSCE, îndemnînd părţile conflictului transnistrean "să acţioneze precaut şi să se abţină de la acţiuni unilaterale".

În ultimul timp relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol s-au agravat. Moldova acuză Transnistria de presiune asupra şcolilor moldoveneşti din regiune, iar Transnistria – de tendinţa Moldovei de a limita activitatea agenţilor economici de pe malul stîng al Nistrului.

MAE al Transnistriei nu a exclus că poate refuza să participe la următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2, preconizată pentru 27-28 februarie, la Viena, dacă Moldova nu va anula accizele pentru importul mărfurilor agenţilor economici transnistreni, introduse în 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?