X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Democraţii din Găgăuzia consideră că başcanul Mihail Formuzal merge pe "calea separatismului"

20 feb. 2014,, 09:47   Societate
4342 7
Foto: gospmr.ru
"Comportamentul din ultimul timp al başcanului Mihail Formuzal este calea spre separatism, înrăutăţirea relaţiilor între autonomie şi Moldova, Comrat şi Chişinău; provocarea conflictelor internaţionale", consideră Executivul organizaţiei teritoriale a Partidului Democrat din autonomie.

Potrivit agenţiei "Infotag", în declaraţie el enunţă opinia că "toate aceste acţiuni au loc pentru a spori ratingul lui personal şi imaginea partidului său minuscul (Partidul Regiunilor - "I")".

"Başcanul face acuzaţii nefondate şi jignitoare, practic, în toate sursele centrale ale mass-media, ceea ce este o tendinţă periculoasă, care în perspectivă poate duce nu doar la o explozie în interiorul Găgăuziei, dar şi la complicarea situaţiei în toată ţara", consideră democraţii.

Potrivit spuselor lor, în planurile lui Formuzal intră "transformarea Găgăuziei în ceva similar cu maidanului ucrainean, iar de dragul ambiţiilor lui este gata să meargă la vărsări de sînge".

Autorii adresării au îndemnat politicienii să dea o apreciere obiectivă acţiunilor lui Formuzal şi să se abţină de la orice contacte cu acesta.

"Infotag" precizează: Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, în repetate rînduri a acuzat public liderii Partidului Democrat din Moldova, acuzîndu-i de criminalizarea Moldovei şi de acapararea acesteia de către grupările oligarhice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?