X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ostalep: Corman își face PR la Bruxelles din contul săracilor

19 feb. 2014,, 09:46   Politică
5589 22
Foto: noi.md
„Vizitele lui Corman, Leancă, Timofti, Lupu și alți politicieni și funcționari de rang mai jos la Bruxelles și alte orașe din Europa și SUA, care în ultimul timp s-au înmulțit, nu au nicio bază logică și cu atît mai mult un folos pentru cetățenii Moldovei. La fel și ultima vizită a spicherului, cu discursul său neconvingător în cadrul întrevederilor cu membrii Comisiei pentru relații externe a Parlamentului European privind accelerarea procesului de adoptare a deciziei referitoare la liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Moldovei, reprezintă doar o dorință elementară de a-și mai face un plus de PR. Există regulamentul de activitate a acestor structuri, norme procesuale de luare a deciziilor. Cum poate fi accelerat procesul, dacă deja la nivel de comisii a fost luată o decizie pozitivă?! Toate bune și frumoase, dacă aceste promenade prin locurile leniniste promotorii integrării noastre europene le-ar face din cont propriu, însă acestea se fac din contul contribuabililor”. Astfel a comentat pentru NOI.md vizita lui Igor Corman la Bruxelles directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep.

Fostul viceministrul al Afacerilor Externe a amintit și despre faptul că în ajunul propriilor alegeri funcționarii europeni sînt interesați mai mult decît cei moldoveni de acordarea regimului fără vize și altor „beneficii” lîngă UE. Or, în caz contrar despre ce fel de „istorie de succes” vor putea raporta?

Valeriu Ostalep a explicat, de asemenea, că o asemenea vizită îi costă pe contribuabili 5-6 mii de euro pentru o persoană, în dependență de durata vizitei. Astfel, numai în anul 2013, fiecare dintre primele persoane din stat au efectuat acolo cîte 6-7 vizite, fără a ține cont de cele ale multiplelor grupuri de lucru.

„Se cheltuie zeci și sute de mii de euro, iar folosul real este unul îndoielnic. Și nu doar atît: mulți eurosceptici, inclusiv eu, sînt convinși că Moldova va avea mai mult de pierdut decît de cîștigat de pe urma parafării documentelor de la Vilnius. Iar concomitent sînt reduse facilitățile sociale categoriilor sociale vulnerabile, pensionarilor, invalizilor și persoanelor care îi îngrijesc. Ospăț pe timp de ciumă, nimic altceva”, a conchis Ostalep.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?