X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Gazele naturale rusești pentru Moldova s-au ieftinit

18 feb. 2014,, 11:16   Economie
3497 1
Foto: noi.md
Prețul contractual la gazele naturale rusești pentru Republica Moldova, în trimestrul IV al anului 2013, a constituit 363,39 dolari SUA pentru o mie de metri cubi sau cu 1,13 dolari mai puțin decît în trimestrul precedent, relatează NOI.md.

Aceste date sînt prezentate de „Gazprom”. Anterior, președintele companiei „Moldovagaz”, Alexandr Gusev, a menționat că în anul 2014 prețurile la gazele naturale pentru Moldova se vor micșora cu aproximativ 2-3 dolari trimestrial, astfel încît la sfîrșitul anului combustibilul se va ieftini cu 10 dolari și va costa 360 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Micșorarea prețurilor la gazele naturale va fi cauzată de tendințele pe piețele internaționale ale produselor petroliere și reducerea prețurilor medii europene la gazele naturale rusești.

Preţul pentru gazele naturale livrate Moldovei se calculează după formula europeană, ţinîndu-se cont de preţul de vînzare a gazelor de către „Gazprom” în ţările Europei Occidentale în ultimele 9 luni, conform contractului încheiat de părţi anterior perioadei de gestiune. Preţul gazelor naturale se stabileşte trimestrial la data de 1 ianuarie, 1 aprilie, 1 iulie şi 1 octombrie, în funcţie de schimbările preţurilor la motorină şi păcură de pe pieţele internaţionale pentru 9 luni, care precedă trimestrul de livrare a gazelor naturale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?